Integraal Projectmanagement Model (IPM)

Een opdrachtgever schrijft in traditionele aanbestedingen en contracten veel voor en de opdrachtnemer voert alleen uit. Maar in geïntegreerde contracten is de organisatie van taken en verantwoordelijkheden heel anders: hoe moet je dan als opdrachtgever je rol uitvoeren? Het integrale projectmanagement model (IPM) biedt uitkomst.

De IPM-methodiek is met name bekend van de toepassing op projecten binnen Rijkswaterstaat, maar ook binnen kleinere projecten kun je heel goed met deze methodiek werken.

Officieel bestaan er vijf kernrollen met elk afzonderlijk een eigen discipline en belang, te weten:
1. Projectmanager
2. Omgevingsmanager
3. Technisch manager
4. Contractmanager
5. Manager projectbeheersing

Als je voor het eerst werkt met IPM of in kleinere projecten werkt– kun je heel goed het aantal rollen kleiner maken en samenvoegen. Zolang de verschillende rollen maar expliciet zijn benoemd en belegd zodat de verschillende belangen wel expliciet op tafel komen en worden besproken.

vanJoris steekt haar advisering in vanuit de bril van de contractmanager. Los van de techniek en omgeving, gericht op het inkoop- en aanbestedingsresultaat en de beheersing van realisatie en beheer. vanJoris vervult graag de rol van contractmanager binnen uw project en/of helpen u de benodigde functies en rollen via een aanbesteding in te vullen en daarmee uw projectorganisatie klaar te maken voor een succesvol bouwproject.

Edith

Meer weten over IPM?

Bel 06-27093139 of mail edith@vanjoris.nl  

Contactgegevens

Wipstrikkerallee 95
8023 DW Zwolle
info@vanjoris.nl
M 06 463 07 327

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

vanJoris Passend aanbesteden