wit New wit 1500v5 groen wit damesloopschoenen groen Balance

Zowel Bordeaux als de omgeving zijn op cultureel en historisch gebied schatkamers. Kastelen, citadellen, forten, maar ook rivieren, eindeloze bossen en brede stranden nodigen uit om ontdekt te worden. De Bordeaux streek is wereldberoemd om zijn wijnen en terecht, want het produceert de beste Franse wijnen. Een ander stukje van de regionale cultuur zijn zeevruchten, met name oesters. Die vind je in overvloed bij het Bassin d’Arcachon, op een uurtje rijden van Bordeaux. In de vele dorpen rondom Bordeaux en in Entre-deux-Mers bestaat nog een springlevende traditie van markten. Het is ook een streek die rijk is aan natuur die uitnodigt om buitensporten te doen, zoals fietsen, wandelen, varen, surfen… Eén bezoekje is gewoon niet genoeg.

wit wit Balance groen damesloopschoenen groen wit New 1500v5
Mens Herenkledingwinkel Bij Balance Amazon Top New Nb Zip 14 Heat BwOxq5Rz

Bordeaux
Het oude centrum en de lange strook langs de oevers van de Garonne zijn sinds 2007 ingeschreven op de Unesco werelderfgoed lijst. Ook is Bordeaux sinds kort één van de populairste steden volgens de Fransen zelf, vanwege de “qualité de vie”. Theaters, musea, la Cité du Vin, restaurants en terrasjes maken samen met alle historie deze stad zo aantrekkelijk. Een prachtige mix van oude architektuur en moderne gebouwen. Traditionele cultuur en nieuwe ontwikkelingen zijn in een perfekte balans.

De wijn
De Bordeaux streek is de grootste wijnstreek met een Appelation d’Origine Contrôlée van Frankrijk. Saint-Emilion, met één van de beroemdste wijnen ter wereld, ligt op 15 minuten rijden van Domaine la Martinette! Hetzelfde geldt voor de even voorname wijngaarden van Pomerol en Fronsac. Aarzel niet om de wijn-châteaux te bezoeken. Met trots en plezier leggen de eigenaren uit hoe zij hun wijnen maken en laten ze hun wijnen proeven.

Mens Balance Zwart wit Gum Suede New Nb M530pra schoenen D Casual wfwq7

Mooie dorpen
Het vlakbij gelegen Saint-Emilion, een absolute “must-see” en beroemd om z`n grands crus, verbaast je ook door zijn historie: wandel naar de catacomben, bewonder de kloosters en de verbazingwekkende monolieten kerk (XIIe eeuw), loop door de steile straatjes van dit middeleeuwse stadje! Een UNESCO werelderfgoed…. Op 30 km ten zuidoosten van Domaine la Martinette, vind je de kleinste gemeente van Frankrijk, Castelmoron-d’Albret, een piepklein middeleeuws dorpje geplakt op de top van een rots: iets voor liefhebbers van oude stenen huizen.

De bastides
Monségur aan de Dropt, Sainte-Foy-la-Grande aan de oevers van de Dordogne, Sauveterre-de-Guyenne, Pellegrue, Blasimon, Cadillac, Créon en Libourne zijn samen de 8 bastides van de Gironde. Deze plaatsen zijn allemaal in de XIIIe en XIVe eeuw gebouwd rondom een vierkant plein omringd door arcaden en allemaal ten oosten van Bordeaux. Nog steeds proef je er een zekere culturele dynamiek. Je vindt er kunst, muziek festivals, winkels en markten

Markten
In Entre-deux-Mers (in het Frans “Tussen-twee-Zeeën”), dragen ook de vele markten bij aan de charme van de regio. Op minder dan 5 minuten van Domaine La Martinette is het kleine marktje van Branne waar je kwalitatief uitstekende lokale produkten vindt. De grotere markten zijn in Créon en Libourne, beiden 15 minuten van La Martinette. De markt van Créon is in het hartje van de bastide sinds 1315. De markt in Libourne is één van de meest populaire van de streek! Ten slotte is de markt in Sainte-Foy-la-Grande de op 4 na grootste markt van Frankrijk.

De Atlantische kust
De zeelucht van de Atlantische oceaan waait door je hoofd als je over de immense stranden wandelt. In elk seizoen is dat heerlijk, op een dik uur rijden van La Martinette. De oceaan heeft imponerende golven, ideaal voor surfers, terwijl het water van het Bassin d’Arcachon, een unieke baai, een stuk rustiger is. Het Dune de Pilat (het hoogste en langste duin in Europa), naaldbossen, oester dorpjes (zoals Le Canon), Cap Ferret, Arcachon,… er is zoveel te ontdekken…en te genieten.

Fietsen & mountain biken
Niet ver van Domaine La Martinette zijn verschillende plaatsen waar je het 54 km lange fietspad kunt pakken dat Bordeaux met Sauveterre-de-Guyenne verbindt (piste Roger Lapébie). Het departement Gironde heeft in totaal 430 km fietspaden! Als je liever van de verharde wegen afgaat en meer “in het wild” en de stilte wilt rijden, neem dan de mountain bike en verken de wijngaarden, smalle paadjes en soms pittige, maar niet zo lange hellingen.

WandelenBalance New Performance Mens 800v7 sneakers OXOA1qBF
Het voordeel van een regio met veel natuur is dat er veel mogelijkheden zijn om te wandelen. Het is in principe ook toegestaan om door de wijngaarden te lopen. Vergeet de motoren: per fiets, te paard en te voet, zo verken je echt het hart van de streek. In de omgeving van Libourne, de Médoc, het Bassin d’Arcachon of rondom Saint-Emilion zijn meer dan honderd wandelpaden. Paden die uitzicht bieden over de zee of die door een bos lopen, langs het water of over de wijnhellingen, diversiteit is het imago van het mooie Aquitaine.

groen damesloopschoenen wit New 1500v5 wit wit groen Balance wqP7C1A

Balance groen 1500v5 wit wit groen damesloopschoenen wit New
New groen 1500v5 wit Balance damesloopschoenen wit wit groen
groen 1500v5 Balance wit New damesloopschoenen wit wit groen
New Stadium schoenen Jacket 515 Balance Mens OwqTwnavB
wit damesloopschoenen Balance groen groen wit wit New 1500v5
New Style Marketplace Kixify Balance Mr 1080 Mens 6Sx6O4qwR
wit wit Balance New groen 1500v5 wit groen damesloopschoenen
wit Blue flip zwart Nike Benassi flops aqzB8F
Solar Sb wit grijs Basketbalschoenen 005 Check cool Grijs Women's Nike 7R5wvqt4
Balance groen wit New wit groen wit 1500v5 damesloopschoenen